Om oss frisörer på Salong Astra

Vi är en professionell salong där vi sätter dig som kund i centrum och vägleder dig med våra kunskaper inom hår, hud, skönhet och trend. Genom kurser är vi alltid uppdaterade med det senaste inom färg, klippningar och styling.

Vi arbetar med flera av marknadens ledande leverantörer och känner oss stolta över att vara Kerastase frisörer. Som kund hos oss får du i ta del av det bästa inom hårvårdande produkter. Vi är medlemmar i SverigesFrisörföretagarna och i club Royal.

Förutom hårvård arbetar vi med peruker och hårförlängningar, hjälpmedel som kan ge nytt självförtroende och livsglädje.

Varmt välkommen att boka tid hos oss!

Våra medarbetare

John Hansson
Ägare
Jag är en Mästare! Det vill säga jag är Frisör mästare, både i dam- och herryrket. Att jag skulle bli frisör är inget konstigt. Samma dag som jag föddes år 1966 blev jag dumpad i...
Läs mer om John

Jag är en Mästare! Det vill säga jag är Frisör mästare, både i dam- och herryrket. Att jag skulle bli frisör är inget konstigt. Samma dag som jag föddes år 1966 blev jag dumpad i knäet på en kund här på Salong Astra. Mamma Ulla drev på den tiden Salongen och hade bråttom hem för att lägga håret på damerna i Ronneby.

Min karriär kom så att säga med modersmjölken. Jag började som elev och tog min examen år 1985 1995 övertog jag Salongen. Då mode och trend är starka drivkrafter inom frisöryrket ligger detta mig varmt om hjärtat. Jag älskar färg, form, fart och fläkt.

För att hänga med i utveckling åker jag ofta på kurser och visningar både i och utanför Sverige. Under många år har jag haft förmånen att få arrangera frisyrvisningar för mina kollegor här i Blekinge. I samband med dessa visningar har jag haft den otroligt roliga privilegiet att få arbeta tillsammans med många av Sveriges duktigaste och mest erkända frisörer.

Jag gör vad jag kan för att hålla lilla Ronneby uppdaterade inom mitt yrkesområde och har även här samverkat med duktiga kollegor från Salonger i min lilla hemstad arrangerat både visningar och bröllopsmässa. När jag inte arbetar i Salongen föreläser jag för blivande frisörer som går på frisörprogram runt om i södra Sverige. Eftersom jag är examinator innehar jag rätten att examinerar frisörelever när det är dags för dem att ta sin examen. Själv anser jag att jag är rättvis men frågar man eleverna tycker de nog att jag är både sträng och hård.

Kontakten med nästa generations frisörer är både utmanande och stimulerande, vilket ofta ger en energikick. Jag värnar även om att föra hantverkstraditionen vidare och har därför tagit mig an elever på Salongen under alla mina år som frisör. För ca 15 år sedan utbildade jag mig inom perukmakeri och har sedan dess arbetat med att hjälpa kunder med håravfall att få nya fina hår.

Minimera
Erika Andersson
Frisör
Jag föddes 1981 och är uppväxt i Ronneby. Redan i tidig ålder kretsade det mesta i mitt liv kring hår och kläder. Mina barbiedockor fick nya frisyrer och själv bytte jag kläder flera gånger om...
Läs mer om Erika

Jag föddes 1981 och är uppväxt i Ronneby. Redan i tidig ålder kretsade det mesta i mitt liv kring hår och kläder. Mina barbiedockor fick nya frisyrer och själv bytte jag kläder flera gånger om dagen vilket ledde till hänglås på garderoben.

Frisörkarriären startade på frisörskolan i växjö. Min examen tog jag år 2000. Efter studietiden styrde jag kosan mot huvudstadens salonger. På min meritlista finns många segrar, det är därför jag är en vinnare. Frisörtävlingarna började under mitt sista år på skolan, och jag fortsatte att tävla fram till och med år 2003. Under dessa hektiska år hade jag världen som mitt tävlingsfält.

I min ryggsäck finns många härliga minnen från den tiden. Jag tog bland annat SM- guld, silvermedalj i yrkesolympiaden i Sydkorea, och guld i öppna norska mästerskapen. Dessutom fick jag med mig ett brons och ett guld från China Championship i Shanghai. Efter att ha bott i både Stockholm och Linköping flyttade jag tillbaka till Ronneby år 2006.

Efter att ha testat på att både hyra stol och vara anställd så har jag nu en anställning på salongen, trivs kanon med det. Då får jag chansen att lägga tid på det jag älskar mest att jobba med hår. Genom att gå på kurser och visningar håller jag mig ständigt uppdaterad inom de senaste trenderna.

På min fritid gosar jag gärna med min katt Balder som härskar i familjen. En stor passion är att plöja modemagasin och läsa bloggar.Kanske upprättar jag en dag en blogg om salongen.

Minimera
Sofia Penzo
Frisör
Läs mer om Sofia
Minimera
Ida Kinder Falkå
Frisör
Läs mer om Ida
Minimera
Moa Månsson
Frisör
Läs mer om Moa
Minimera
Noora Abbas
Elev
Läs mer om Noora
Minimera
Carolina Lind
Frisör
Läs mer om Carolina
Minimera
Rasmus Gustafsson
Elev
Läs mer om Rasmus
Minimera