Om oss frisörer på Salong Astra

Vi är en professionell salong där vi sätter dig som kund i centrum och vägleder dig med våra kunskaper inom hår, hud, skönhet och trend. Genom kurser är vi alltid uppdaterade med det senaste inom färg, klippningar och styling.

Vi arbetar med flera av marknadens ledande leverantörer och känner oss stolta över att vara Kerastase frisörer. Som kund hos oss får du i ta del av det bästa inom hårvårdande produkter. Vi är medlemmar i SverigesFrisörföretagarna och i club Royal.

Förutom hårvård arbetar vi med peruker och hårförlängningar, hjälpmedel som kan ge nytt självförtroende och livsglädje.

Varmt välkommen att boka tid hos oss!

Våra medarbetare

John Hansson
Ägare
Jag är en Mästare! Det vill säga jag är Frisör mästare, både i dam- och herryrket. Att jag skulle bli frisör är inget konstigt. Samma dag som jag föddes år 1966 blev jag dumpad i...
Läs mer om John

Jag är en Mästare! Det vill säga jag är Frisör mästare, både i dam- och herryrket. Att jag skulle bli frisör är inget konstigt. Samma dag som jag föddes år 1966 blev jag dumpad i knäet på en kund här på Salong Astra. Mamma Ulla drev på den tiden Salongen och hade bråttom hem för att lägga håret på damerna i Ronneby.

Min karriär kom så att säga med modersmjölken. Jag började som elev och tog min examen år 1985 1995 övertog jag Salongen. Då mode och trend är starka drivkrafter inom frisöryrket ligger detta mig varmt om hjärtat. Jag älskar färg, form, fart och fläkt.

För att hänga med i utveckling åker jag ofta på kurser och visningar både i och utanför Sverige. Under många år har jag haft förmånen att få arrangera frisyrvisningar för mina kollegor här i Blekinge. I samband med dessa visningar har jag haft den otroligt roliga privilegiet att få arbeta tillsammans med många av Sveriges duktigaste och mest erkända frisörer.

Jag gör vad jag kan för att hålla lilla Ronneby uppdaterade inom mitt yrkesområde och har även här samverkat med duktiga kollegor från Salonger i min lilla hemstad arrangerat både visningar och bröllopsmässa. När jag inte arbetar i Salongen föreläser jag för blivande frisörer som går på frisörprogram runt om i södra Sverige. Eftersom jag är examinator innehar jag rätten att examinerar frisörelever när det är dags för dem att ta sin examen. Själv anser jag att jag är rättvis men frågar man eleverna tycker de nog att jag är både sträng och hård.

Kontakten med nästa generations frisörer är både utmanande och stimulerande, vilket ofta ger en energikick. Jag värnar även om att föra hantverkstraditionen vidare och har därför tagit mig an elever på Salongen under alla mina år som frisör. För ca 15 år sedan utbildade jag mig inom perukmakeri och har sedan dess arbetat med att hjälpa kunder med håravfall att få nya fina hår.

Minimera
Erika Andersson
Frisör
Jag föddes 1981 och är uppväxt i Ronneby. Redan i tidig ålder kretsade det mesta i mitt liv kring hår och kläder. Mina barbiedockor fick nya frisyrer och själv bytte jag kläder flera gånger om...
Läs mer om Erika

Jag föddes 1981 och är uppväxt i Ronneby. Redan i tidig ålder kretsade det mesta i mitt liv kring hår och kläder. Mina barbiedockor fick nya frisyrer och själv bytte jag kläder flera gånger om dagen vilket ledde till hänglås på garderoben.

Frisörkarriären startade på frisörskolan i växjö. Min examen tog jag år 2000. Efter studietiden styrde jag kosan mot huvudstadens salonger. På min meritlista finns många segrar, det är därför jag är en vinnare. Frisörtävlingarna började under mitt sista år på skolan, och jag fortsatte att tävla fram till och med år 2003. Under dessa hektiska år hade jag världen som mitt tävlingsfält.

I min ryggsäck finns många härliga minnen från den tiden. Jag tog bland annat SM- guld, silvermedalj i yrkesolympiaden i Sydkorea, och guld i öppna norska mästerskapen. Dessutom fick jag med mig ett brons och ett guld från China Championship i Shanghai. Efter att ha bott i både Stockholm och Linköping flyttade jag tillbaka till Ronneby år 2006.

Efter att ha testat på att både hyra stol och vara anställd så har jag nu en anställning på salongen, trivs kanon med det. Då får jag chansen att lägga tid på det jag älskar mest att jobba med hår. Genom att gå på kurser och visningar håller jag mig ständigt uppdaterad inom de senaste trenderna.

På min fritid gosar jag gärna med min katt Balder som härskar i familjen. En stor passion är att plöja modemagasin och läsa bloggar.Kanske upprättar jag en dag en blogg om salongen.

Minimera
Lina Månsson
Mammaledig
Min karriär som frisör började på Af Champan, frisörprogrammet i Karlskrona. Min första praktik gjorde jag här på Salong Astra 2004 och har trivts så bra här att jag blivit kvar. Skapandet ligger i släkten...
Läs mer om Lina

Min karriär som frisör började på Af Champan, frisörprogrammet i Karlskrona. Min första praktik gjorde jag här på Salong Astra 2004 och har trivts så bra här att jag blivit kvar. Skapandet ligger i släkten och att arbeta med händerna och glädjen att skapa med händerna har jag ärvt av min mormor som är hattmakare.

Visserligen är inte händerna det ända som jag arbetar med då fotboll också är något av en passion i mitt liv. När jag inte klipper, stylar och färgar är jag med och tränar Ronneby Bk:s damlag. Tillsammans med min klasskamrat Emilia som nu mera är en del av vårt team på salongen åkte jag i juni 2007 till London på kurs. På Tigi Academy fick jag lära mig mode, trend och klipptekniker av erkända frisörer. 2008-09-13 gjorde jag mitt gesällprov och har sedan dess arbetat på Salongen.

Under min tid här på salongen har jag fått chansen att arbeta med andra frisörer i roliga projekt. Det blivit många modevisningar på Centrumbiografen, Torget, Café och Matsalar mm för Ronnebys trend intresserade invånare. Om ni frågar mina kollegor är jag en frisk fläkt som älskar Carola, det finns inga texter jag inte kan utan till. Finns det Karaoketillfälle då är jag på hugget med Främling…

Minimera
Rebecka Magnusson
Frisör
Min frisörutbildning tog start på John Bauer gymnasiet i Karlshamn 2009. Att jag valde att utbilda mig till frisör var ingen slump, då hår och mode varit mina intressen sedan jag var liten. All min praktik...
Läs mer om Rebecka

Min frisörutbildning tog start på John Bauer gymnasiet i Karlshamn 2009. Att jag valde att utbilda mig till frisör var ingen slump, då hår och mode varit mina intressen sedan jag var liten. All min praktik har varit på Salong Astra och när skolan slutade fortsatte jag min utbildning här som lärling då jag trivdes otroligt bra.

I september 2012 så klarade jag mitt delprov och i november 2014 tog jag mitt gesällbrev, efter att ha jobbat ihop mina 2000 lärlingstimmar. Hösten 2017 tog jag mitt mästarbrev och kan nu titulera mig som frisörmästare.

Precis som mina kollegor här på salongen så håller jag mina kunskaper uppdaterade genom att kontinuerligt gå på utbildningar och visningar. Jag jobbar även med löshår och är utbildad hos Toupema Belgal och Hairtalk.

Det jag brinner lite extra för i frisöryrket är färg. Under min mammaledighet våren 2018 fick jag möjligheten att gå och utbilda mig till att bli Colour Specialist, och är nu certifierad färg specialist.

För tillfället är jag fortfarande lite föräldraledig och jobbar torsdagar och lördagar, men från och med v.35 är jag tillbaka på heltid. Jag ser framemot att få använda mina nya kunskaper mera, och att träffa både gamla och nya kunder igen. Varmt välkomna på ett besök till mig!

Minimera
Emilia Ohlsson
Frisör
2004 började jag frisörutbildningen på Af Chapmangymnasiet i Karlskrona. Jag gick faktiskt i samma klass som Lina här på salongen. Min praktik gjorde jag hos Team Hon & Han här i Ronneby. När jag efter...
Läs mer om Emilia

2004 började jag frisörutbildningen på Af Chapmangymnasiet i Karlskrona. Jag gick faktiskt i samma klass som Lina här på salongen.

Min praktik gjorde jag hos Team Hon & Han här i Ronneby. När jag efter hårt arbete och många träningskvällar 2008 fick mitt efterlängtade gesällbrev längtade jag ut i världen. Packade min lilla ryggsäck och begav mig tillsammans med min pojkvän på en resa till Indien.

Att uppleva världen var en härlig känsla, faktiskt så trevlig att vi fortsatte till några länder till. När reskassan var slut bar det av mot vårt deilige grannland Norge. I staden Ski arbetade jag i ett och ett halvt år på den stora salongen Edmund tillsammans med 25 andra frisörer. När hemlängtan tog överhand flyttade jag hem till min familj och mina vänner här i goa Ronneby.

Att skapa med händerna och trolla med färger, att förändra och få ett omedelbart resultat är drivkraften i min yrkesroll. Att varje dag få kreera något som gör någon glad och nöjd tillsammans med mina härliga kollegor känns fint. Nu är det jag som får pyssla om mina kunder, precis som mina inspiratörer pysslade om mig när jag var ung.

Minimera
Eva Erlandsson
Frisör
I maj 2008 tog jag min frisörexamen på Shtc Scandinavian Hair Training Center och började sedan arbeta på min elevplats Davidshall i Malmö. Mina sju underbara år på Davidshall har lagt grunden till min yrkeskunskap...
Läs mer om Eva

I maj 2008 tog jag min frisörexamen på Shtc Scandinavian Hair Training Center och började sedan arbeta på min elevplats Davidshall i Malmö. Mina sju underbara år på Davidshall har lagt grunden till min yrkeskunskap och mitt kunnande i yrket. Men en gång Blekingebo alltid Blekingebo, och efter åtta år i Skåne tog längtan efter det vackra Blekinge överhand och jag är nu tillbaka flyttad till min barndomsstad Ronneby. Det är med stor glädje och nyfikenhet jag nu har blivit en del av det härliga gänget här på Salong Astra.

För att hålla mig uppdaterad i yrket ser jag hela tiden till att vidareutbilda mig och har blandannat gått American crews herrklippning/stylingutbildning i Köpenhamn, utbildning i löshår hos Toupema Belgal i Malmö, håruppsättningskurs hos Björn Axen i Stockholm och flertalet färgukurser hos Wella.

Som liten pysslade jag ofta med nära och käras hår, särskilt syrrornas. De skulle nog påstå att de varit försökskaniner men jag menar att de suttit modeller för min kreativitet. Jag är övertygad om att de uppskattar mina kunskaper bättre idag än då jag var tolv år. Inspirationen till yrket finns i generna, farmor var frisör och hennes far hade i sin tur en herrekipering i Klippan förr i tiden.

Min familj och jag har alltid varit ute mycket i skog och natur så där tillbringar jag mycket av min lediga tid tillsammans med min sambo.

Minimera